Keuzemogelijkheden in graad 3

Vanaf graad 3 kan je kiezen hoe je traject in de Academie verloopt. Je kiest voor een traject met veel cultuur, met veel praktijk of een traject waarin je zelf muziek creëert.
Je start altijd in de basiscursus van je traject. In 3.2 kan je naar de verdiepingscursus. Of je kan ook nog veranderen van traject. In 3.3 blijf je altijd in het traject van vorig jaar.

Modeltraject 1: cultuur

Je hebt een passie voor muziek en wil je hobby voeden met veelzijdige thema’s? Je focus ligt op muziek spelen. Je onderbouwt dit door muziek te beluisteren en kennis van de muziekcultuur

Modeltraject 2: praktijk

Je wil graag spelen en al doende de theorie begrijpen? Je focus ligt op begrijpen wat je speelt en spelen wat je begrijpt. Je leert uit de praktijk.

Modeltraject 3: creatie

Je zoekt verdieping in de muziektheorie. Je wil schrijven, arrangeren, analyseren. Je doet dit binnen de pop- of de jazzmuziek.

Nieuw sedert schooljaar [23.24]: een aanbod op maat voor volwassenen

Al enkele jaren merken we dat dit ruime aanbod voor volwassenen nog net niet voldoende op maat is.
Daarom organiseerden we vanaf [23.24] het vak “PlusLab”.
In deze cursus combineren we het groepsmusiceren met een vleugje cultuur en akkoordenleer (chordlab) samen in één vak: +lab. (2uur) Je volgt dan enkel nog je instrumentles daar bovenop.
Alle details vind je hier.

Samengevat?

In deze brochure lees je alles nog eens na. Je leest er ook welke keuzes je nog hebt voor het vak groepsmusiceren en instrument. Of bekijk onderstaande video!

De jaarplanning voor je keuzevak in graad 3

Neem een duik ik de uurroosters voor de keuzevakken en bepaal zo je traject.

Afhankelijk van waar je les volgt, kan de planning voor je keuzevak wat verschillen. Soms wordt er in modules les gegeven en zijn er vrije periodes wanneer je op school examens hebt.
Hier vind je een overzicht van de lesweken.