2 u per week

In graad 4 volg je 2 uur per week les, 3 jaar. Je volgt instrumentles en kiest daarnaast een keuzevak. Dat kan groepsmusiceren zijn. Maar daarnaast hebben we ook een aantal alternatieve keuzevakken. 

Uitvoerend of Creërend musicus?

Ben je een podiumbeest of eerder een componist?
Je kan kiezen voor de optie Uitvoerend of Creërend musicus. Het verschil?
Als creërend musicus kan je ook het vak compositie kiezen.

Een goeie keuze maken? Ons advies is eerst je opleiding in de optie Uitvoerend musicus te volgen. Je leert er de basis van het muzikant zijn. Daarna nog zin of ambitie om je muziekopleiding verder te verdiepen? Dan kan je nog verder studeren in de optie Creërend musicus. De focus ligt dan nog meer op het zelf muziek schrijven, arrangeren en natuurlijk nog steeds uitvoeren.

Modeltraject?

Binnen de optie Uitvoerend kies je nog een keuzevak.

Kies het profiel Cultuur als je verdieping als uitvoerend muzikant zoekt. Je wil weten waar je muziek over gaat zodat je spel een cultuurhistorische rijkdom vindt.  Je volgt dan het vak muziekgeschiedenis.

Kies het profiel Praktijk als je wil musiceren op je instrument en met medemuzikanten  samen muziek beleven. Je streeft daarbij naar verdere verfijning van je eigen spel solo en in een orkest. Je kiest dan voor Groepsmusiceren in een van onze koren, ensembles, combo’s of speelt mee in de alternatieve leercontext. Of je volgt begeleidingspraktijk Piano of gitaar. Het aanbod is gelijklopend met graad 3, de verdeling van de groepen gebeurt op basis van jouw niveau.

Kies het profiel Techniek als je wil je instrument bespelen en in de wereld van sound, opname en techniek duiken. Je focus ligt op je muziek maken en digitaal verwerken.  Je volgt het vak geluidsleer en opnametechnieken.