Kies een vak Groepsmusiceren

Naast je traject en bijhorend keuzevak kies je ook een groep, ensemble, band waarin je gaat meespelen.
Er zijn heel veel mogelijkheden. Vraag zeker info aan je leerkrachten!

Groepsmusiceren klassiek

Er zijn verschillende bands, orkesten, koren waar je in kan meespelen. Er zijn kamermuziekgroepen, een klassiek koor*, strijkersensemble*, harmonieorkest* en gitaarensembles. Je werkt naar een toonmoment toe.
De mogelijkheden vind je hier.

Begeleidingsprakijk Piano

Dit is vooral voor pianisten. Je leert anderen begeleiden op je akkoordinstrument. Je leert loskomen van de partituur en krijgt inzicht in harmonische structuren. Plantrekkerij op de piano dus! 

Muzy-lab

Samenspel aan de hand van eenvoudige popmuziek dat is muzy-lab. De muziek ontstaat ter plaatse met een minimum aan partituren. Al doende, in de beleving, in het moment. We werken op jouw niveau. Er wordt gezongen en op een eenvoudige manier op je instrument gespeeld. Dit vak wordt gegeven in Sint-Truiden, Landen en Herk-de-Stad.

Poplab

PopLab staat tussen MuzyLab en Combo in, en ondersteunt de overgang van beginnende samenspelers naar al wat meer ervaren samenspelers. MuzyLab, PopLab en Combo bieden de mogelijkheid om op elk niveau op een ontspannen wijze aangepaste samenspellessen te volgen binnen het poprepertoire.

Voor wie specifiek wordt PopLab aangeboden? Voor muzikanten die zich al wat hebben ontwikkeld als samenspeler in MuzyLab en klaar zijn om wat meer hooi op de vork te nemen in samenspelcontext.

Maar ook voor al meer ervaren muzikanten met een klassieke background, die de overstap naar jpr (jazz, pop, rock) maken en best tijdens een “overgangsjaar” de specifieke geplogenheden van het samenspelen in niet-klassieke context al spelende kunnen leren kennen.
Het lesmoment vind je hier.

Popcombo

Samenspel binnen de Popacademie. Op het programma staan pop, rock- en jazzmuziek. Je neemt een rol op in een band als bassist, drummer, zanger, toetsenist of blazer. Er zijn meerdere toonmomenten per jaar, met als kers op de taart het Rockproof-festival eind mei. De indeling van de combo’s gebeurt bij het begin van het schooljaar. Dan worden op basis van niveau en beschikbaarheid homogene groepen samengesteld.

Meer info over de popacademie via www.popacademie.be

Groepsmuciseren LALC

LALC? Dat staat voor Leren in de Alternatieve Leer-Context. Je volgt daarbij je groepsvak door mee te spelen in een muziekvereniging: een (harmonie)-orkest of koor bijvoorbeeld.  Dit kan vanaf 15 jaar en enkel met een vereniging waar de AHPodium een samenwerkingsverband mee heeft.
Stel je vraag hierover hier.
Ingeschreven voor dit vak? Vul dan zeker de aanvullende aanmelding in. Of een aanvraag voor een nieuwe vereniging?
Beide kunnen via deze weg.

BP-Popgitaar/ Strumming

Je volgt klassieke gitaar en wil je daarnaast verdiepen in de akkoorden op de (elektrische) gitaar? Dan kan je kiezen voor BP elektrische gitaar of “chordlab gitaar”. Je volgt dan als leerling klassiek les bij de gitaarleerkracht van de Popacademie.
Maar ook beginnende gitaristen in de Popacademie kunnen dit vak volgen wanneer een combo nog een te grote stap is. Tijdens je eerste jaar in de Popacademie ga je dieper in op strummingtechnieken en akkoordgrepen. Op die manier word je klaargestoomd voor een combo in de toekomst.
Lesmoment vind je hier.

Wat kan waar?

Stel je programma samen

Stel je programma met traject, groepsmusiceren en instrument samen door via dit documentje.
Hou het bij de hand als je je inschrijft via www.mijnacademie.be