Op 1 september 2018 stapt het Kunstonderwijs een nieuw tijdperk in.
Dat gaat gepaard met een stevige hervorming. Jij wil natuurlijk weten wat dat voor jou betekent.

 

 

Wat betekent dat voor jou?

Nieuwe benamingen

De kans dat je bij je inschrijving een beetje verloren loopt is niet onbestaande. Misschien was je eindelijk vertrouwd met de oude benamingen? Geen probleem. Hier krijg je een duidelijk overzicht van de nieuwe namen.
Nog steeds vragen? Stel ze gerust.

Minder rijmomenten

2 of 3 kinderen in de muziekschool? Dat was vroeger een serieuze puzzel. Vanaf dit schooljaar gaan leerlingen nog maar 1 keer naar de notenleer. En bovendien … het heet nu Muziekatelier. Want de tijd dat we enkel noten leren is lang voorbij. Tijdens deze les leer je nog steeds de noten lezen, maar ook zingen, muziek maken op je instrument, samen spelen …

Meer keuzes

Verder in je opleiding krijg je veel meer keuzemogelijkheden. Vanaf 12 jaar (graad 3) kan je zelf een pakket samenstellen voor muziek. Theater gaat dan weer meer de geïntegreerde tour op in het vak Theaterlab. Een labo waar je alles leert om een rasacteur te worden. En voor dans krijg je een ruimer pakket aan lesuren in het danslab.

Blijvende kwaliteitsgarantie

Maar de essentie blijft natuurlijk. Kwalitatief kunstonderwijs door ervaren en gediplomeerde kunstenaars. Een breed aanbod met de focus op de persoonlijke ontwikkeling van elke kunstenaar (in spe). Dat verandert niet!