28 Nov 2020 - 18 Dec 2020

Hold-on! Wacht eens even! We laten je niet los! Samen musiceren staat nu even on-hold.  Maar in deze 4 boeiende online sessies blijven we je talent voeden. Voor wie? Eigenlijk voor alle geïnteresseerden! Dus van harte welkom. Gewoon klikken op de agendalink en je bent er bij.
Voor leerlingen in het ALC-traject is hun aanwezigheid onderdeel van hun evaluatie.

De muziek moet even ‘on-hold’, maar jij blijft helemaal bij en leert over:

  • de rijkdom van cross-over;
  • de dirigent;
  • de kracht van luisteren en kijken;
  • de performer.

Doel van deze sessies? Je muzikaal warm houden tot wanneer we terug ‘mogen’ samen spelen natuurlijk!

Deze sessies zijn voor iedereen toegankelijk. (ook voor niet-leerlingen van de academie). Simpelweg door te klikken op de vergaderlink. De sessies kunnen afzonderlijk gevolgd worden. Hopelijk tot op één van onze sessies.

Ga naar deze sway

Sessie 4: Presentabel op het podium

Podium etiquette en alle do’s and don’ts van de bühne

Theaterbeest Frank Nijssens neemt je mee op zijn bühne. Hij leert je de knepen van de podiumetiquette. Wat kan, wat kan niet? En hoe zorg je dat jouw passage indruk maakt én je muziek ondersteunt. Licht uit, spot aan, tijd om op het podium te staan!

Leer alles over groeten en applaus in ontvangst nemen, jezelf en je muziek voorstellen, contact maken met je publiek. Zodra het terug mag, sta jij te blinken in de spotlights!

  • Vrijdag 18/12 om 20.00u
  • Leerkrachten Frank Nijssens

Voorbij: Sessie 1: Van orkestmuzikant naar popmuzikant … en terug!

Hoe cross-over je muzikaal rijker maakt.

Tijdens deze sessie gaat pop-en sessiemuzikant Johan Vandendriessche in op de rijkdom van cross-over. Door je in verschillende stijlen en speelwijzen te verdiepen word je muzikaal rijker. Hoe? Dat legt hij stap voor stap uit. En laat je zien aan de hand van sprekende voorbeelden. Na deze sessie zijn alle muurtjes tussen genres, orkesten en stijlen alvast een beetje gesloopt en zet je het beste van alle werelden in.

Voorbij: Sessie 2: De Dirigent. Wie is hij? Wat doet hij? En waarom?

Hoe leer je beter de dirigent volgen, begrijpen en interpreteren?

In deze sessie onthullen Sofie Gijsbers en Marjan Bosmans je de geheimen van de dirigent. Want geef toe… wat doet die man of vrouw daar toch altijd vooraan? Er moet een reden zijn dat die er is, niet? Alle gekheid op een stokje… Met handige tips en leerrijk advies begrijp je nog beter hoe de dirigent jou beter laat klinken.

 

voorbij: Sessie3: Amazing Performances

Wat kan je leren van de fouten, successen en uitzonderlijke voorvallen van andere performers?

In deze sessie gaan Sabine Warnier en Ann Debaillie op zoek naar uitzonderlijke uitvoeringen. En niet alleen omdat ze mooi of geslaagd zijn. Er valt veel te leren van hoe performers omgaan met onvoorziene omstandigheden, fouten … Maar ook de interactie met elkaar is telkens uniek en zorgt voor verrassingen. Via voorbeelden wordt naar jouw mening gepolst. Hoe zou jij dit oplossen? En wat leer je hiervan?