Instrument

Je instrument- of zangles loopt gewoon door. Je blijft bij je vertrouwde leerkracht. Je volgt les in deklassieke afdeling of in de Popacademie. Je volgt een uur per week les. Vanaf graad 3 per 3 of 2 samen. Individueel, maar groepsgericht.

Groepsmusiceren

Naast je instrumentles zal je ook meer en meer in samenspelverband spelen. Ook hier zijn veel mogelijkheden.
Van grotere ensembles zoals het koor, strijkersensemble, harmonie tot kleinere bezettingen als het gitaarensemble, de pianoduo’s, de kamerorkesten …

Enkele bijzonderheden? In het vak begeleidingspraktijk kan je als pianist terecht voor om te leren andere instrumenten te begeleiden.

Ook het Muzy-lab is bijzonder. Daar kan speel je laagdrempelige popmuziek. Je zet je eerste stappen in het Popgenre en leert vrijer en met grote eigen inbreng samen spelen. Mag het iets moeilijker, maar wil je wel Pop, Jazz of Rockmuziek spelen? Dan kan je terecht in de ensembles van de Popacademie.

Theorievak

Voor je theorievak krijg je nog meer opties.

De grootste groep volgt Muziekcultuur. In het eerste jaar (3.1) een algemene basiscursus muziekcultuur. Vanaf het 2e jaar kies je modules die je interesseren. Er is elk jaar een ruim en gevarieerd aanbod.

Wil je alles weten over akkoorden en hoe je ze op de piano moet spelen? Dan is het nieuwe vak Chordlab iets voor jou.

En mag het nog wat pittiger? Leer muziek helemaal te begrijpen in het vak Muziektheorie/Harmonieleer. Of leer, heel praktijkgericht muziek schrijven in het vak Muziektheorie/Compositie en Songwriting.

Kies een traject dat bij je past

Zo veel keuze! Dat maakt kiezen moeilijk.

Daarom stellen we 3 trajecten aan je voor. Kies voor een traject met veel cultuur, met veel praktijk of een traject waarin je zelf leert muziek schrijven. Lees er alles over in deze brochure.

Geen les tijdens de examenperiodes

Tijdens de examenperiodes van de dagscholen gaan de  meeste theorielessen niet door. De instrumentlessen wel.
De planning voor de theorielessen vind je hier.