Instrument

Je instrument- of zangles loopt gewoon door. Je blijft bij je vertrouwde leerkracht. Je volgt les in de klassieke afdeling of in de Popacademie. Je volgt een uur per week les. Vanaf graad 3 per 3 of 2 samen. Individueel, maar groepsgericht.

Groepsmusiceren

Naast je instrumentles zal je ook meer en meer in samenspelverband spelen. Ook hier zijn veel mogelijkheden. Neem een kijkje in het aanbod. 

Theorievak

Voor je theorievak krijg je nog meer opties. Hier hangt je keuze grotendeels af van welk ’traject’ je kiest: Cultuur, Praktijk of Creatie. 

Kies je voor Cultuur? Dan volg je Muziekcultuur. In het eerste jaar (3.1) een algemene basiscursus muziekcultuur. Vanaf het 2e jaar kies je modules die je interesseren. Er is elk jaar een ruim en gevarieerd aanbod.

Ben je meer gefocust op de Praktijk? Dan is het nieuwe vak Chordlab iets voor jou. Je leert er alles over akkoorden en hoe je ze op de piano moet spelen. 

Ben je graag muzikaal op de computer bezig? Dan kan je vanaf 3.2 het vak APP-Lab volgen. Muziek opnemen en op de computer bewerken staan op het programma. 

En wil je creëren, componeren, songs schrijven?  In het vak muziekschrijven leer je principes van harmonie, vorm, melodie. Een vak voor wie zich op klassieke muziek richt. Ben je meer Popmuziek gericht? Dan leer je in het vak Songwriting de knepen van het componeervak. 

Kies een traject dat bij je past

Zo veel keuze! Dat maakt kiezen moeilijk.

Daarom stellen we 3 trajecten aan je voor. Kies bij je inschrijving voor Cultuur, Praktijk of Creatie en je krijgt een aanbod van vakken die bij elkaar aansluiten. Zo helpen wij jou een gedegen keuze maken. 

Planning lesweken 

Tijdens de examenperiodes van de dagscholen, gaan de  meeste theorielessen niet door. De instrumentlessen wel.
De planning voor de theorielessen vind je hier.
De lessen Muzy-lab voor Herk-de-Stad en Landen volgen ook deze lesweken.