Anders

Wat hadden we jullie in deze nieuwsbrief graag ander nieuws gegeven… Onze mooie concerten, voorstellingen, examenconcerten … Het zal er allemaal anders uitzien dan verwacht. Maar dat houdt ons niet tegen om toch samen muziek te maken… lees snel verder voor meer hierover! Hoe de rest van ons schooljaar er uit zal zien? Dat is ook voor ons nog sleutelen en afwachten hoe de maatregelen verder evolueren. 

Wat weten we wel

Wij zijn er voor jullie! Onze leerkrachten, coördinatoren en directie zijn beschikbaar. Neem je graag contact met ons op? Elk van onze leerkrachten is via zijn voornaam.naam@ahpodium.be bereikbaar. Een overzicht vind je hier. Met algemene vragen kan je terecht op info@ahpodium.be .

Onze leerkrachten scholen zich nu snel bij in de ins-and-outs van afstandsleren. Je creatieve groeiproces hoeft dus zeker niet stil te vallen! Wij worden hierin ondersteund door het schoolbestuur en OVSG. Je zal zeker al gemerkt hebben dat je leraar je zo goed mogelijk opvolgt in je leerproces. Gericht met opdrachten, maar ook op jouw vraag. Nog meer op maat dan dat we al deden!

Wat weten we niet

Jammer genoeg is het nog niet duidelijk of we op 20 april terug met jullie aan de slag kunnen. Daarvan zal onder andere afhangen in welke hoedanigheid onze evaluaties zullen plaatsvinden en op welke manier we ‘veilig’ les kunnen geven. Zodra hier meer info over is kan je die hier lezen.

Hou het vuur brandend

We zullen doorgaan

Zaterdag 4 april hebben we jou nodig! Als muzikant, danser, acteur breng je hoop en blijdschap in deze periode. Als we onze energie bundelen maken we echt het verschil. Daarom: zaterdag 4 april om 20.00u spelen we samen We zullen doorgaanHang uit je raam, speel in je voortuin of sta op je balkon, maar laat van je horen! Alle info, partijen, oefentracks … vind je hier. En vergeet niet ons een filmpje op te sturen! Volg dit evenement ook op Facebook! En speel je zelf geen instrument? Dan zing je toch gewoon lekker mee met de rest!

Taak van kunstonderwijs in tijden van Corona?

Vrije tijd en leertijd lopen nu voor veel kinderen in elkaar over. Ouders en kinderen moeten de leertijd nu zelf vorm geven. Dat plannen, doseren, organiseren, aansturen vraagt veel.  Als kunstonderwijs willen wij allerminst de stress in de gezinnen verder opvoeren. Wij streven er daarom naar een leerrijke, creatieve en artistieke verrijking te ondersteunen van de ontspanningsmomenten van de kinderen (en volwassenen). Zonder druk, maar mèt passie!

Ouder wordt muziek-, dans- of theater-leerkracht ?

Niet evident natuurlijk. Daarom staan wij ook voor ouders klaar. Vraag aan de leerkracht van zoon of dochter zeker tips over hoe je je kind het best kan begeleiden, ondersteunen en motiveren. Wij geven alvast enkele tips:

  • Daag je kind uit. In plaats van te vragen om te oefenen kan je misschien een ‘huiskamer-toonmoment’ organiseren voor de rest van de familie. Dat motiveert meer en zorgt voor een aangename afwisseling voor iedereen.
  • Laat hen gekke, creatieve, zotte opnames maken van hun oefenmoment. Nodig: een gsm en camera-broer, -zus, -mama of -papa. Hier kan juf of meester ook feedback op geven.
  • En wil je het oefenen boeiend houden? Deze muzikale bingo zorgt alvast voor wat leuke oefenvariatie.
  • Een opname van een stukje hoeft niet perfect te zijn. Voor veel kinderen is de druk van een ‘perfecte’ opname nefast. Een korte video van hoe je iets oefent, met de foutjes er bij, kan voor de leerkracht minstens evenveel input geven.
  • Durf te vragen! Wat hebben jullie nodig? Wat heeft je kind nodig? Een extra begeleiding? Nieuwe stukjes? Iets om samen met broer of zus te oefenen?

Cultuurtips

Natuurlijk willen we jullie ook blijven inspireren. Dat kan op dit moment niet live. Maar op het web circuleert natuurlijk een schat aan boeiende cultureel en creatief vertier. We verzamelden cultuurtips van buiten af maar ook van eigen bodem.
Ga bij de laatste zeker mee op zoektocht: zoek zo veel mogelijk juffen en meesters van AH[podium]. 

Via onze website en sociale media blijven wij jullie de komende weken inspireren en informeren. Nog geen ‘vriendje’ van ons? Volg ons dan op onze facebookpagina.